Bestel je ballastlood online!

ballastproducten-logo

Niet iedereen heeft het altijd zo snel nodig, maar als je het nodig hebt dan is het fijn dat je het zo kunt bestellen. Namelijk ballastlood voor je machines om ze zo in balans te kunnen houden. Je kunt het herkennen wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een kleine tractor op je grond. Wanneer je een zware trailer wilt trekken met je tractor dan kan het zo zijn dat de voorwielen van je tractor omhoog komen. Met dit soort lood aan de voorkant van je tractor plaatsen kan je dit voorkomen. Je voorwielen worden namelijk naar beneden gedrukt waardoor ze om de grond blijven en hierdoor alle grip hebben om vooruit te kunnen komen.

ballastproducten-foto

Korrels

Voor kleine machines worden er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van korrels wanneer je ballastlood hiervoor wilt gaan gebruiken. Dit komt omdat kleine machines minder gewicht nodig hebben om goede balans te houden. Bovendien is het in de meeste gevallen ook niet mogelijk om een grote hoeveelheid ballast erop te kunnen plaatsen. Dit lood van korrel zakken met een bepaald gewicht kan een machine zoals een heftruck gemakkelijk balans houden. Je kunt deze zakken bijvoorbeeld op het metalen dak van de heftruck plaatsen waardoor het niet in de weg zit, maar waardoor je wel de juiste balans hebt.

Gerecycled

Een voordeel en mooi positief aspect aan het ballastlood is dat het in de meeste gevallen gerecycled is van oude materialen die niet meer gebruikt werden. Dit is een fijne gedachten wanneer je een project hebt waar je dit lood bijvoorbeeld maar een paar keer nodig voor hebt. Op deze manier ben je dus ook nog een beetje bewust bezig. Wanneer het lood kapot aan het gaan is en er gewicht vanaf gaat dan kan het weer gerecycled worden voor nieuwe blokken om te gebruiken!